Gaspachio z pomidorów z arbuzem

przepis
Gaspachio z pomidorów z arbuzem
23Maj
składniki
  • 3 duże pomidory (najlepiej malinówki)
  • 450 gram miąższu z arbuza (bez pestek)
  • 1 cebula szalotka
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 gram migdałów
  • ser feta
  • sałata rukola
  • oliwa
Przepis

Czas przygotowania: 15 minut

Pomidory w pierwszej kolejności należy sparzyć i obrać ze skórki. Tak przygotowane pomidory kroimy w kostkę, następnie dodajemy do nich arbuza, cebulę, ząbek czosnku oraz 10 gram migdałów.

Zdjęcie Gaspachio z pomidorów z arbuzem #1
Zdjęcie Gaspachio z pomidorów z arbuzem #2
Zdjęcie Gaspachio z pomidorów z arbuzem #3

Wszystkie składniki dokładnie miksujemy za pomocą blendera i przelewamy na talerz.

Zdjęcie Gaspachio z pomidorów z arbuzem #4
Zdjęcie Gaspachio z pomidorów z arbuzem #5

Do naszego gaspachio dodajemy rukolę, pokrojony w kostkę ser feta .

Zdjęcie Gaspachio z pomidorów z arbuzem #6
Zdjęcie Gaspachio z pomidorów z arbuzem #7
Zdjęcie Gaspachio z pomidorów z arbuzem #8

Całość polewamy małą ilością oliwy. I gotowe. Smacznego

Zdjęcie Gaspachio z pomidorów z arbuzem #9
Zdjęcie Gaspachio z pomidorów z arbuzem #10
author

Blog Kobiece Inspiracje

https://blog.kobieceinspiracje.pl

następna inspiracja
Zobacz nasze filmy:
SKOMENTUJ
następna inspiracja
ZOBACZ RÓWNIEŻ