Sernik Złota Rosa

przepis
Sernik Złota Rosa
24Mar
author

Blog: Kobiece Inspiracje

http://blog.kobieceinspiracje.pl

składniki

Składniki na ciasto:

  • 250 gram masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 żółtka
  • 1 łyżka cukru wanilinowego
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 szklanki mąki

Składniki na masę serową:

  • 1 kg twarogu na sernik
  • 1 opakowaniu cukru wanilinowego
  • 1 szklanka cukru
  • 4 jajka
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 szklanki mleka

Składniki na bezę:

  • 3 białka
  • 1/2 szklanki cukru
Przepis

Czas przyrządzenia: 60 minut


Przygotowanie ciasta:
W misce łączymy masło, cukier, żótła, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia oraz dwie szklanki mąki.

Zdjęcie Sernik Złota Rosa #1

Zdjęcie Sernik Złota Rosa #2Całość wyrabiamy na jednolą masę. Powstałe ciasto wykładmay na blaszkę do pieczenia o wymiarach 24x28cm i pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ciasto odstawiamy do ostudzenia.

Zdjęcie Sernik Złota Rosa #3

Zdjęcie Sernik Złota Rosa #4

Przygotowanie masy serowej:
W osobnej misce miksujemy ser biały, cukier wanilinowy, cukier biały, 4 jajka oraz jedno opakowanie budyniu.

Zdjęcie Sernik Złota Rosa #5

Zdjęcie Sernik Złota Rosa #6 Do powstałej masy dodjemy stopniowo pół szklanki oleju oraz dwie szklanki mleka (cały czas miksując).

Zdjęcie Sernik Złota Rosa #7

Zdjęcie Sernik Złota Rosa #8 Gdy już nasza masa serowa będzie gotowa wylewamy ją na wcześniej podpieczony spód ciasta.

Zdjęcie Sernik Złota Rosa #9

Zdjęcie Sernik Złota Rosa #10Tak przygotowane ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 60 minut.

Zdjęcie Sernik Złota Rosa #11

Przygotowanie bezy:
Białka oraz cukier ubijamy na sztywną masę. Masę z białek wylewamy na podpieczone wczesniej ciasto na 15 minut przed upływem czasu pieczenia.

Zdjęcie Sernik Złota Rosa #12

Zdjęcie Sernik Złota Rosa #13 Ciasto wsuwamy ponownie do piekarnika na pozostały czas pieczenia.

Zdjęcie Sernik Złota Rosa #14 Rosa na nasze bezie powinna pojawić się po upieczeniu, gdy nasze ciasto uzyska teperaturę pokojową. Gdy nasze ciasto osiągnie już temperaturę pokojową wstaiwamy je na kilka godzin do lodówki.

Zdjęcie Sernik Złota Rosa #15

Zdjęcie Sernik Złota Rosa #16

Zdjęcie Sernik Złota Rosa #17

Zdjęcie Sernik Złota Rosa #18

następna inspiracja
Zobacz nasze filmy i zasubskrybuj kanał:
ZOBACZ TAKŻE
SKOMENTUJ
następna inspiracja